torsdag 10. juni 2010

Hvem vinner?

Dette skulle da gi følgende 8-delsfinaler:

Mexico – Hellas.
Her tror jeg det er slutt på Hellas sitt VM eventyr for denne gangen. Taktikkeriet til Rehagel vokser neppe inn i himmelen flere ganger enn den ene gangen det gjorde det i 2004. Mexico videre etter ordinær tid.

USA – Ghana.
Jeg nevnte lagmoralen og ’go USA go’ mentaliteten som alle amerikanske landslag er i besittelse av. Dette tror jeg kan bringe de til kvartfinalen nok engang. Tror de får en grei seier mot en ghanesisk lag som tok ut mesteparten av potensialet i gruppespillet.

Tyskland – England.
En klassiker allerede i 8-delsfinalen. Disse lagene har hatt mange klassiske møter. Straffesparkkonkurranse i semifinale i 1990, klare engelske seire i 1966 og 5-0 seier borte i kvalifisering til 2002 VM. Igjen tror jeg engelskmennene vil bli for sterke for ett tyskland, men her er det ikke sikkert at det er avgjort etter 90 minutter.

Argentina – Sør-Afrika.
Hit, men ikke lenger kommer det nok til å bli for hjemmenasjonen, men det tror jeg de kommer til å være brukbart fornøyd med når de ser tilbake på mesterskapet etter en stund. Skal være klasseforskjell og forholdsvis klar argentinsk seier.

Nederland – Slovakia.
Også her skal det være en ganske klar vinner. Nederland skal være to nummer for store for slovakene, og skal også ha kunnet hvile flere spiller som således er 100 % enn hva slovakene har kunnet.

Portugal – Chile.
Her kommer vi til å få ett fyrverkeri av en kamp, og det er slettes ikke sikkert at det er avgjort etter 90 minutter. Tror det kan tippe begge veier, men Portugal får tipset på magefølelsen.

Paraguay – Danmark.
Så er det slutt for våre danske venner. Tror Paraguay har et lag som totalt sett er bedre enn danskene sitt på et slikt stadium av turneringen.

Spania – Elfenbenskysten.
Så ble det heller ikke denne gangen noe afrikansk lag i semifinale, ikke engang kvartfinale. Her bør Spania vinne greit.

Da står vi igjen med disse fire kvartfinalene:

Nederland – Portugal.
Her kommer det til å bli tett, og den første kvartfinalen kommer ikke til å være avgjort etter 90 minutter. Men Nederland er nok det sterkeste laget, og vinner til slutt.

Mexico – USA.
Mot naboene i syd tror jeg USA til slutt kommer til å tape. USA spiller med en enorm entusiasme og bruker masse krefter, og til slutt hjelper ikke lagmoralen på at kreftene begynner å ta slutt. Mexico til semifinale for første gang.

England – Argentina.
England igjen i oppgjør med et lag de har spilt flere klassikere mot. Hvem husker vel ikke Beckhams fadeser i hhv 1998 og 2002 mot Argentina? Og det er vel ingen som har glemt guds hånd i 1986, eller Maradonas fantastiske mål? Velger å tro at Rooney ikke soner dum karantene eller har blitt skadet og at england her kan vinne. Når det er sagt kan det godt være at Maradona pønsker ut noen skitne triks, og faktisk bruker de, får Rooney utvist og Argentina går videre.

Paraguay – Spania.
Så var det slutt for Paraguay. Mot et Spania som har brukt nesten alle spillerene, kommer et sliten Paraguay til kort i denne bataljen.

Da nærmer vi oss og vi sitter igjen med fire semifinalister.

Mexico – Nederland
Så var den mexicanske drømmen over for denne gang. Nederland kommer til å vinne i en semifinale som kanskje for noen blir overraskende jevn. Men Mexico har gjort sitt beste mesterskap.

Argentina – Spania
Her stopper det opp for Maradona og hans menn. De blir for dårlige mot Spanias conquistadorer. Og Maradona blir forbannet og kommer til å skylde på noen helt uskyldige for at de taper denne kampen.

Bronsefinale

Mexico – Argentina.
Maradona er fortsatt forbannet og misfornøyd, hvis han ikke allerede har reist hjem. Mexico tar bronsen.

Finale:

Nederland – Spania.

Tilnærmet drømmefinale. Det lyktes for Spania å bryte mesterskapsforbannelsen i EM i 2008, og denne gangen kommer Nederland til å bryte VM forbannelsen. Etter to tapte finaler på 70-tallet, kommer Nederland til å stå igjen som vinner av Fotball – VM i Sør-Afrika 2010.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar