torsdag 10. juni 2010

Gruppe F

Italia
• Paraguay
• New Zealand
• Slovakia

Selv om dette er en forholdsvis svak gruppe, blant de svakeste i turneringen tør jeg påstå, skal det bli spennende å se om Italia igjen klarer å karre seg videre fra gruppespillet. De har jo en tendens til dette azzurri, å spille ganske svake kamper i starten av turneringen, halte seg videre for så å komme meget sterkt utover i turneringen. Hadde de fått en noe tøffere gruppetrekning, er jeg nesten sikker på at de hadde røket ut i gruppespillet denne gangen. Paraguay ser hyggelige ut, og kan bli blant overraskelelsene, det kan Slovakia også. Tror nøkkelkampen blir gruppens åpningskamp mellom Italia og Paraguay. Taper Italia her skal de få slite, vinner de er de videre. Noe uitaliensk, men slik er det i år tror jeg. New Zealand derimot, er jeg rimelig trygg på at reiser hjem i god tid før vi skriver juli. Tipper de er ganske fornøyd med bare å ha kvalifisert seg.


Italia kvalifiserte seg i god stil hvor de endte med 7 seire og 3 uavgjort. Men selv om de ikke tapte, var det heller ikke mange overbevisende forestillinger. Siden kvalifiseringen startet har også mange av de sentrale spillerne blitt to år eldre, og noen ab nøkkelspillerne som var på høyden i 2006 begynner kanskje å bli litt gamle nå. I mål har Italia bunnsolide Buffon, en av verdens beste keepere. Ellers blir Italias nøkkelspillere Cannavaro, som etter min mening hadde et par sesonger hvor han var verdens beste stopper. Nå er han kanskje ikke som han engang var. Daniele De Rossi er en spiller jeg har lagt godt merke til på Roma. I par med Gattuso på midtbanen, kan han kanskje blomstre enda mer offensivt enn hva tilfellet er i Roma, og jeg tror dette blir mannen å følge på Italias lag. Finner Pirlo formen kommer Italia til lå å ha en meget slagkraftig midtbane. På topp er det duket for en eller annen kombinasjon som inneholder Gilardino som midtspiss. Di Natale og Iaquinta har vel ikke levd helt opp til forventninger inneværende sesong. Laget trenes av Italias svar på Paul Newman, Marcello Lippi. Dette er en mann som har vunnet alt som er å vinne som trener, og han er inne i sin ande periode som trener, Han er en taktiker av rang, man hans kanskje største styrke er coachingen under kamp. Her snakker vi verdensklasse, Kjetil Rekdal. Av de 12 målene Italia scoret på sin vei mot gull i 2006, ble fem scoret av spillere som hadde blitt byttet inn i løpet av kampen. Jeg har et helt greit forhold til Italia og håper de går videre, men om de klarer det er jeg usikker på.

Paraguay ble relativt tidlig klare for sluttspillet i Sør-Afrika. De havnet på en trygg tredjeplass, kun slått av Brasil og Chile. De sikret plassen med 1-0 over Argentina foran et ellevilt publikum hjemme i Asuncion. Laget trenes av argentineren Gerardo Martino og gjorde sine hoser grønne for det paraguayanske fotballforbundet med gode resultater i flere klubber i Paraguay. Lagets kanskje beste spiller i starten av kvalifiseringen, Salvador Cabanas ble skutt i hodet i et overfall i Mexico, og er dessverre ikke med i troppen. Men Paraguay er allikevel meget godt forspent fremover på banen. De kvalifiserte seg uten at Roque Santa Cruz spilte en særlig stor rolle, så nå har de mer å by på fremover enn de hadde ved forrige korsvei. Oscar Cardozo og Nelson Valdez, danner sammen med Santa Cruz en fryktinngytende angrepstrio som er kapable til å skape problemer for alle lag som er med i VM. Bakover og på keeperplass har de tradisjonelt vært sterke, men i begge disse lagdelene sliter de litt denne gang. Stopperne er forholdsvis små, og kan slite i luften. De mangler også en skikkelig midtbanestrateg, men jeg tror Paraguay vil kvalifisere seg greit fra denne gruppa, om de kommer så mye lenger etter det, er jeg langt fra sikker på.

New Zealand sørger for det eneste innslaget fra Ipswich Town i dette VM. Den lovende stopperen Tommy Smith er i troppen. Han har u-16 og u-17 kamper for England, men velger nå å spille for the Kiwis, og således har han skjønt at en stopperkarriere på three lions ikke er innenfor rekkevidde. Et smart valg av den unge stopperen, for han ville nok aldri blitt tatt ut til noe VM for England. New Zealand kvalifiserte seg med play-off seier over Bahrain. De vant 1-0 over to kamper, hvor de til alt overmål reddet en straffe 5 minutter før slutt, etter å ha klart 0-0 borte. De tre store navnene på New Zealand er strafferedde og keeper Mark Paston, midtstopper Ryan Nelson som spiller i Blackburn og spiss og målscorer mot Bahrain Rory Fallon, som neste sesong sannsynligvis spiller League One fotball for Plymouth Argyle. Der har han riktignok hatt den gamle ipswich-måltyven Paul Mariner som manager, så han kan kanskje finne på å sette ett mål eller to. Laget trenes av Ricki Herbert, som var spiller sist the Kiwis var i ett sluttspill, i 1982. Dette er en mann med erfaringen sin fra New Zealandsk liga, en liga jeg vet fint lite om. New Zealand blir nok denne gruppens kasteball. Men hvis unge Smith spiller, håper jeg at sifrene ikke blir for stygge.

Slovakia slo noe overraskende ut nabo og tidligere landsmenn i Tsjekkia i kvalifiseringen. Bakover på banen er den meget habile Liverpool stopperen Martin Skrtel sjef, foran den solide keeperen Jan Mucha. Fremover på banen får vi et gjensyn med tidligere Rosenborg spiller Marek Sapara, som har fått trøye nr. 10, så han skal nok slå noen dødballer med den presise høyrefoten sin i løpet av turneringen. I andre enden av Sapara (eller andres) fremspill og dødballer er Slovakia nødt til at midtbanespillere som Stanislav Sistek og Marek Hamsik kommer til avslutninger i tillegg til spissene. Begge midtbanespillerne er glimrende avsluttere. Man skal visstnok også se opp for trenerens sønn, Vladimir Weiss. Laget trenes av Vladimir Weiss, jo da, stemmer det. Treneren Vladimir Weiss er til alt overmål sønnen til tidligere landslagsspiller for Tsjekkoslovakia, Vladimir Weiss. Ønsker man å sette penger på at den yngste Vladimir Weiss blir trener, bør man kanskje kombinere dette med at han kommer til å kalle sin sønn Vladimir Weiss for å komme opp i en odds over 10. Nuvel, den midterste Weiss, han som nå er trener spilte for Tsjekkoslovakias meget gode lag i VM i 1990, og han er mannen som scoret Slovakias aller første landslagsmål som uavhengig nasjon, så her snakker vi om en helt. Han trente slovakiske Artmedia til gruppespillet i Champions League i 2005, og ryktes å være en kjernekar som er godt likt av spillerne. Jeg tror Slovakia har en sjanse på å gå videre, men vet ikke helt hva jeg håper på av dem eller Italia.

Kamper Gruppe F:

Italia – Paraguay 1-2
New Zealand – Slovakia 0-2
Slovakia – Paraguay 2-2
Italia – New Zealand 5-0
Slovakia – Italia 1-1
Paraguay – New Zealand 4-1

Tabell:
1. Paraguay 8-4 7
2. Slovakia 5-3 5
3. Italia 7-3 4
4. New Zealand 1-11 0

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar